18 mei | 2021

Uitzending Actieleer TV over Andere vormen van begeleiding

In deze aflevering van Actieleer TV 1 op 1 praat Marijke uitgebreid met Wilma Jansen, senior beleidsmedewerker bij samen Voor Betere Zorg en initiatiefnemer van Andere vormen van begeleiding.

Samen als ontwikkelcoalitie op zoek naar creatieve oplossingen voor stagebegeleiding.

In oktober ontving de ontwikkelcoalitie ‘andere vormen van stagebegeleiden’ de koploperstatus. In deze aflevering van Actieleer TV 1 op 1 praat Marijke uitgebreid met Wilma Jansen, senior beleidsmedewerker bij samen Voor Betere Zorg en initiatiefnemer van Andere vormen van begeleiding. De regio’s Kennemerland, Amstelland en Meerlanden hebben een ontwikkelcoalitie in het leven geroepen om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen voor stagebegeleiding.

De partners binnen de coalitie zijn in hun eigen onderneming op zoek gegaan naar verbeterpunten en hebben hierover advies gekregen van partners. Andere vormen van begeleiding is een horizontale samenwerking tussen vier zorgorganisaties, afkomstig uit verschillende sectoren. De betrokken organisaties hebben een gezamenlijke ambitie uitgewerkt op een manier die passend is bij de eigen behoefte en context. Op initiatief van gemeente Haarlem zijn een aantal pilots gestart om de begeleiding van studenten te verbeteren.

 

foto wilma2

Wilma Jansen

Senior adviseur arbeidsmarkt en onderwijs