Infopunt Zorg

Infopunt Zorg is ons regionaal contactpunt: de startplek voor potentiële zorg & welzijn medewerkers in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden

Evenementen, campagnes en voorlichtingsbijeenkomsten

Samen met leden van samen Voor Betere Zorg worden offline en online evenementen georganiseerd. Hierin wordt de samenwerking gezocht met het werkgeversservicepunt (WSP) en met de onderwijsinstellingen in de regio. De evenementen richten zich op huidige medewerkers om hen meer inzicht te geven in de mogelijkheden die de sector te bieden heeft en/of op zij-instromers die zich oriënteren op de sector. Ons presentatieteam geeft voorlichting en gastlessen op scholen en bij banenmarkten.

Het eerst volgende evenement is:

De paskamer

 De Paskamer is een matchingstool waar werkenden en werkzoekenden een eigen skills-profiel kunnen. Ze krijgen op basis daarvan suggesties voor beroepen die op hun skills aansluiten en openstaande functies die daarbij passen. De Paskamer is te vinden via infopuntzorg.nl

Met de Paskamer bieden we een breder perspectief op skills en mogelijkheden, zonder dat iemands opleiding bepalend is. Hiermee willen we de intersectorale mobiliteit verbeteren.Tevens kunnen we met de Paskamer de kwaliteit van het instroomproces van zij-instromers bevorderen.

We werken samen met House of Skills aan de Paskamer.

Bijschriftfoto

Ontdekdezorg week

De Ontdekdezorg week richt zich op het interesseren van potentiële zij-instromers en herintreders in een baan in zorg & welzijn. De Ontdekdezorg week sluit aan bij de landelijke Ik Zorg campagne. Elk jaar zijn er tijdens de Ontdekdezorg week voor de zorgorganisaties verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan de week. In 2021 konden leden van samen Voor Betere Zorg een profiel laten aanmaken op de online Ontdekdezorg markt, een eigen georganiseerde kennismakingsmoment aanmelden in de online kalender en/of deelnemen aan de regionale voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd door samen Voor Betere Zorg.

In 2022 vindt de Ontdekdezorgweek plaats van 14 t/m 19 maart.

Landelijke publiekscampagne 'Ik zorg'

In november 2018 lanceerde het ministerie van VWS de landelijke publiekscampagne ‘Ik zorg’. Iemand die interesse heeft in het werken in zorg & welzijn wordt via de landelijke campagne in contact gebracht met Infopuntzorg, het regionale contactpunt van samen Voor Betere Zorg. Meer weten over deze landelijke campagne:

 

 

Tijd voor MAX, eenmalig gebruik voor uitzending

Roos Luthart

Contactpersoon Infopuntzorg

Tijd voor MAX, eenmalig gebruik voor uitzending

Marit Swart

Communicatieadviseur Infopuntzorg.nl

VBZ-RGB-DiapA-PNG-Klein

Leidsevaart 582
2014 HT Haarlem
vbz@vbzkam.nl
023-532 21 51

Snel naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door in te schrijven, stem je in met het privacybeleid.

Privacy statement

Disclaimer

Cookieverklaring