Mind the skills Gap!

Door Tim van der Voord en Esther van Gog van de Smart Makers Academy

Mind the skills Gap!

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en bieden veel kansen. Het automatiseren en digitaliseren van zware en routinematige taken kan bijvoorbeeld arbeidstekorten en werkdruk terugdringen en gelijktijdig een hogere kwaliteit en meer werkplezier opleveren. Maar waar in mijn organisatie liggen de meest kansrijke toepassingen? Hoe betrek ik mijn medewerkers bij digitaliseringsvraagstukken? Hoe ga ik om met de ontwikkeling van de daarvoor benodigde (basis)vaardigheden en hoe zet ik deze om naar succesvolle implementaties?

De maakindustrie staat net als de zorg en welzijn sector voor een gigantische uitdaging. Het continue scholen van meer dan 600.000 medewerkers in de digitale transitie. In deze aantallen zijn reguliere onderwijsvormen niet meer toereikend, bovendien gaan de ontwikkelingen daarvoor te snel. Het moet korter, in snelle sprints, laagdrempeliger en direct toepasbaar.

Over Smart Makers Academy
We nemen u mee in het concept van de Smart Makers Academy van nanoleren in metrolijnen en innovatiemethoden zoals de Makathon om een (eerste) stap te zetten in de digitale transitie. We verkennen graag samen met u in een leuke interactieve workshop hoe dit concept zou kunnen helpen in continue leren en innoveren van en met medewerkers in de zorg en welzijn sector.

Smart Makers Academy is een samenwerking van Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone, het Nova College, Hogeschool Inholland en diverse opleiders.

Inhoud workshop

We nemen u mee in het concept van de Smart Makers Academy van nanoleren in metrolijnen en innovatiemethoden zoals de Makathon om een (eerste) stap te zetten in de digitale transitie. We verkennen graag samen met u in een leuke interactieve workshop hoe dit concept zou kunnen helpen in continue leren en innoveren van en met medewerkers in de zorg en welzijnsector.