Kiezen en Toeleiden

Iedereen die wil en kan werken in zorg  en welzijn hebben we hard nodig. Informatie over werken en leren in onze sector moet daarom toegankelijk en vindbaar zijn. Zo vergroten we de instroom van medewerkers bij zorg- & welzijnsopleidingen.

Vergroten van instroom

Onze ambities

De verschillende (potentiële) medewerkers hebben een positief en realistisch beeld van werken en leren in zorg & welzijn.

De verschillende (potentiële) medewerkers vinden makkelijk en laagdrempelig hun weg naar de zorgorganisaties.

De instroom van medewerkers bij zorg & welzijnsopleidingen is vergroot.

Om nieuwe medewerkers voor zorg en welzijn te interesseren richten we ons vooral op:

Middelbare scholieren: jongeren die voor de keuze staan voor een vervolgopleiding door hen te voorzien van de vele mogelijkheden van leren en werken in de zorg.
Zijinstromers: mensen die een carrièreswitch overwegen, informeren over het omscholen en werken in zorg en welzijn.
Herintreders: oud zorg en welzijn medewerkers interesseren en informeren over het weer werken in zorg & welzijn.

Infopuntzorg: de startplek!

Infopuntzorg is ons regionaal contactpunt en dé startplek voor potentiële zorg & welzijn medewerkers in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden.

Met het regionaal contactpunt zorgen we ervoor dat nieuwe toestroom van zorgprofessionals in goede banen wordt geleid. Dat huidig en nieuw personeel zich welkom voelt, behouden blijft en opgeleid kan worden.

Hoe? Door:

  • Informatie te geven aan potentiële zij-instromers en herintreders die zich oriënteren op de arbeidsmarkt en interesse hebben in het werken in de sector zorg & welzijn.
  • Geïnteresseerden door te verwijzen naar de juiste plek, zoals loopbaancoaches van Sterk in je werk, werkgevers en opleiders in regio.
  • Het faciliteren van online en offline activiteiten om werkgevers en potentiële zorgmedewerkers met elkaar in verbinding te brengen.

 

Ontdekdezorgweek 2022

Van 14 t/m 19 maart 2022 vindt de Ontdekdezorg week voor de 10e keer plaats. We organiseren dit evenement om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in de zorg en welzijn. Tijdens deze week kunnen bezoekers zich breed oriënteren en kennis maken met organisaties bij hen in de buurt. Doet jouw organisatie ook mee?

Regionale vacaturesite Infopuntzorg.nl

Alle actuele vacatures en informatie over werken en leren in zorg & welzijn in Kennemerland, Amstelland en Meerlanden zijn vindbaar op één centrale plek, namelijk: infopuntzorg.nl.

Leden van samen Voor Betere Zorg kunnen gratis vacatures laten plaatsen op infopuntzorg.nl

Campagne MijnToekomstMijnZorg

Middelbare scholieren, hun ouders en andere intermediairs zoals mentoren en decanen informeren we on- en offline over de mogelijkheden van een loopbaan in de zorg en welzijn zodat jongeren de keuze maken voor een toekomst in zorg & welzijn.

Wij doen dit van vanuit de regionale jongerencampagne ‘Mijn Toekomst, Mijn Zorg. Met als insteek: 

Met een baan in de zorg ben je altijd verzekerd van werk én heb je genoeg tijd over om leuke dingen voor je zelf te doen. Werken in de zorg is investeren in de toekomst; de toekomst van mensen die je hulp en ondersteuning nodig hebben, maar ook je eigen toekomst!

Op de speciale website Mijn Toekomst Mijn zorg.nl vinden jongeren alle info die zij zoeken over leren en werken in zorg & welzijn en vertellen diverse jongeren wat hun vak zo bijzonder maakt.

Saskia van Hamersveld

Saskia van Hamersveld

Regiocoördinator Infopunt Zorg

Tijd voor MAX, eenmalig gebruik voor uitzending

Marit Swart

Contactpersoon Infopunt Zorg

Tijd voor MAX, eenmalig gebruik voor uitzending

Nancy van Garderen

Contactpersoon jongerencampagne