Donderdag 10 maart | 2022

31 maart bijeenkomst Innovatienetwerk

Expertise op afstand: de inzet van een Slimme Bril in het zorgproces bij Tante Louise

Expertise op afstand: de inzet van een Slimme Bril in het zorgproces bij Tante Louise

Donderdag 31 maart van 13.00-15.00 uur organiseert samen Voor Betere Zorg een bijeenkomt voor het Innovatienetwerk voor onze leden en geïnteresseerden. Als Innovatienetwerk verbinden we zorg- en welzijnsorganisaties en andere relevante stakeholders.

Tijdens de maandelijkse innovatienetwerkbijeenkomsten delen we kennis en ervaringen uit de praktijk, met als doel om van elkaar te leren, te experimenteren en waar nuttig samen te werken. Op die manier willen we de implementatie van slimme zorginnovaties versnellen.

Expertise op afstand: de inzet van een Slimme Bril in het zorgproces bij Tante Louise

Op het gebied van de ontwikkeling en inzet van slimme zorgtechnologie behoort Tante Louise tot de absolute koplopers van Nederland. Hun voormalig bestuurder, Conny Helder, is tegenwoordig onze Minister voor Langdurige Zorg en Sport. Als VBZ-innovatienetwerk willen wij graag leren van de successen uit regio West-Brabant en daarom hebben wij het innovatieteam van tante Louise voor 31 maart uitgenodigd.

Aan de hand van het implementatieproces van de Smart Glass nemen Matthieu Arendse, Mariska Elsakker-Hagenaars en Natalie Nouwen ons mee in de ervaringen die zijn opgedaan. Het product is al langer geleden gestart als pilot, op diverse manieren opgeschaald en geëvalueerd. Hoe gaan ze nu verder met Expertise op afstand? De volgende vragen komen aan bod:

  1. Hoe heeft Tante Louise digitalisering en de inzet van technologie geïntegreerd in het zorgproces?
  2. Wat heeft het tot nu toe opgeleverd in de vorm van verbetering van kwaliteit van zorg & welzijn en arbeidsbesparing?
  3. Welke uitdagingen zijn er nog en hoe nu verder met Expertise op afstand?

De agenda van 31 maart ziet er als volgt uit:

  • 9.30 – 09.35    Welkom
  • 9.35 – 10.00    Presentatie implementatieproces Smart Glass van pilot naar opschaling door Matthieu Arendse
  • 10.00 – 10.45  Bevindingen, evaluatie, hoe verder met Expertise op afstand en ruimte voor vragen door Mariska Elsakker-Hagenaars en Natalie Nouwen
  • 10.45 – 11.00  Wat verder ter tafel komt

Het VBZ-innovatienetwerk komt maandelijks online bijeen. Ben je lid van Samen voor Betere zorg en betrokken bij sociale of technologische zorg innovatie binnen jouw organisatie, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten.

Mail voor een deelnamelink naar Marike Groenendijk via onderstaande knop (m.groenendijk@vbzkam.nl)

Tot 31 maart! Het wordt weer een interessante middag.

AangepastIMG_1295.3

Marike Groenendijk

Programmacoördinator Sociale & technologische innovatie