Dinsdag 1 maart | 2022

Doe mee met de Makathon Zorg en Welzijn 2022

1, 2 en 3 juni

Samen werken aan slimme oplossingen voor minder werkdruk en meer werkplezier in zorg en welzijn

De kwaliteit van zorg en welzijn staat onder grote druk door personeelstekorten en in complexere zorgvragen. De werkdruk is hoog en het werkplezier, de benodigde scholing en vitaliteit van de medewerkers staan onder druk. Naast de blijvende aandacht voor instroom zijn er andere slimme oplossingen nodig om de blijvende en duurzame inzetbaarheid van onze (toekomstige) zorg- en welzijnsmedewerkers te verhogen. Zodat we kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen leveren met persoonlijke aandacht. 

In de Makathon Zorg en Welzijn 2022 gaan we samen met studenten, zorg- en welzijnsinstellingen en experts op zoek naar slimme oplossingen om werkdruk te verlagen en werkplezier te verhogen. Het is hét event waar bedrijfsleven, onderwijs en zorg- en welzijn met elkaar samenwerkt aan innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken in zorg- en welzijn. Dit jaar is het thema duurzame inzetbaarheid met hulp van sociale en technologische zorginnovatie. 

Inhoud
Tijdens een Makathon ontwikkelen teams van bedrijven, medewerkers en studenten samen oplossingen voor geselecteerde vraagstukken uit de dagelijkse praktijk van zorg- en welzijnsinstellingen. De eerste dag identificeren we de uitdagingen en zoeken gezamenlijk naar mogelijke oplossingen. Op de tweede en derde dag brengen de studenten de oplossing een stuk verder door deze uit te werken in een prototype en deze te presenteren aan een jury. Oplossingen en prototypen die bovendien na de Makathon verder uitgewerkt gaan worden. Maar dat kunnen we niet zonder hulp van sponsoren, experts en bedrijven! 

Wil jij met jouw organisatie ook een zichtbare bijdrage leveren om de Makathon mogelijk te maken? Dit kan door: 

 • Inbrengen vraagstuk voor de Makathon  
  Je kunt je eigen vraagstuk ter tafel brengen die gegarandeerd wordt opgepakt door de deelnemende jongeren en experts. Dit levert je nieuwe inzichten op die bovendien in vervolgprojecten samen met jou en het team kunnen worden uitgewerkt. Daarnaast krijg je prominente naamsvermelding op al onze uitingen en kun je met je eigen medewerkers deelnemen en aanwezig zijn op de Makathon.  
   
 • Word sponsor! 
  Je krijgt daarvoor logo en naamsvermelding op al onze uitingen, exclusieve toegang tot de Makathon en eindpresentaties en ervaart de unieke creativiteit die de formule en jongeren losmaken. 
   
 • Inbrengen van expertise, workshops of materialen 
  Heb je kennis of kun je workshops bieden hoe duurzame inzetbaarheid te bevorderen, bijvoorbeeld met technologische oplossingen? Of kun je materialen zoals zorg- of welzijnstechnologie ter beschikking stellen? Ook die bijdrage is meer dan welkom en we bieden je daarvoor naamsvermelding op al onze uitingen en exclusieve toegang tot de Makathon en eindpresentaties.Wil je meedoen of meer weten over desponsorpakketten, neem contact op met een van de hoofdorganisatoren: Tim van der Voord of Esther van Gog.

AangepastIMG_1295.3

Contact?

Marike Groenendijk

Programmacoördinator Sociale en Technologische zorginnovaties