Maandag 14 februari | 2022

Ontdekdezorg week 2022

Van 14 t/m 19 maart 2022 vindt de Ontdekdezorg week voor de 10e keer plaats.

Ontdekdezorg week 2022 | 14 t/m 19 maart 2022

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in de sector Zorg en Welzijn. Tijdens deze week kunnen bezoekers zich breed oriënteren en kennis maken met organisaties bij hen in de buurt. Doet jouw organisatie ook mee? 

Zowel landelijk als regionaal

De Ontdekdezorg week wordt zowel landelijk als regionaal ondersteund en gepromoot. Landelijk wordt er een online campagne opgezet waarbij de doelgroep wordt aangesproken om deel te nemen.

Regionale activiteit: Oriëntatie- en Inspiratiebijeenkomst
Op maandag 14 maart 2022 organiseert samen Voor Betere Zorg een online Oriëntatie- en Inspiratiebijeenkomst voor de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. Tijdens deze bijeenkomst leren geïnteresseerden hoe het is om te werken en leren in Zorg & Welzijn, krijgen ze informatie over de verschillende werkvelden, functies en opleidingsmogelijkheden, en maken ze kennis met een aantal Zorg- en Welzijnsorganisaties uit de regio.

Wil jouw organisatie meedoen aan de online Oriëntatie- en Inspiratiebijeenkomst? Laat het dan uiterlijk 14 februari weten aan Saskia van Hamersveld via: s.vanhamersveld@vbzkam.nl

Landelijke kick-off

De week wordt op maandag 14 maart geopend met een kick-off. Deelnemers kunnen vervolgens via webinars praktische informatie krijgen over werken en leren in de sector Zorg & Welzijn. Een overzicht van de oriëntatiesessies is vanaf 21 februari 2022 via onderstaande knop te vinden.

 
Activiteiten van zorg- en welzijnsorganisaties

Wij willen tijdens en vooral ook ná de Ontdekdezorg week, mensen begeleiden naar organisaties en functies die bij hen passen. Onze insteek is dat geïnteresseerden zich tijdens de Ontdekdezorg week oriënteren en vervolgafspraken kunnen maken om de organisaties in de regio beter te leren kennen. Met als doel het enthousiasmeren en binden van potentiële medewerkers aan jouw Zorg- of Welzijnsorganisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speeddates, (digitale) rondleidingen door de locaties of een Q&A met een ervaringsdeskundige.

Download het document ‘Kaders activiteiten ODZW2022’ voor praktische tips, kaders en handvatten om laagdrempelig een interessante (online) activiteit neer te zetten.

Benut de landelijke promotie

Als je tijdens deze week een activiteit organiseert, kun je meeliften op de landelijke promotie en publiciteit rondom de Ontdekdezorg week. De activiteit wordt op de landelijke website van de Ontdekdezorg week én op onze regionale website geplaatst. Activiteiten kunnen t/m 17 februari 2022 gemakkelijk worden doorgegeven via het onderstaande Google Forms formulier.

Na het invullen van het formulier checken wij de gegevens en sturen we een bevestigingsmail waarin we nog vragen om beeldmateriaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een foto van jullie recruiter en/ of het logo van de organisatie.

Campagnematerialen

Ook dit jaar is er een grote variatie aan campagnematerialen beschikbaar voor Zorg- en Welzijnsorganisaties. Van een e-mailhandtekening, social media headers tot aan een poster en een achtergrond voor online vergaderingen. Deze materialen zijn via de onderstaande knop te downloaden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Ontdekdezorg week in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden of heb je goede ideeën voor activiteiten? Neem dan contact op met Saskia van Hamersveld via s.vanhamersveld@vbzkam.nl.

Saskia van Hamersveld

Saskia van Hamersveld

Regiocoördinator Infopunt Zorg