Dinsdag 23 november | 2021

6 december Masterclass: regie houden bij slachtoffergedrag

Masterclass: regie houden bij slachtoffergedrag

Vanuit het kompas ‘Goed werk & goed werkgeverschap’ zijn er meerdere Masterclasses ontwikkeld. Op 6 december staat de masterclass ‘regie houden bij slachtoffergedrag’ op de agenda.

Ieder mens is wel eens slachtoffer van tegenslag, domme pech of onrecht. Klagen en boos zijn hebben een functie: het kan namelijk enorm opluchten. Slachtoffers kunnen vaak rekenen op medeleven en sympathie. Als professional in de gezondheidszorg ben je snel geneigd om zorg of hulp te verlenen. Dat is ook je rol en functie. Maar wat als iemand blijft hangen in slachtoffergedrag. Wat als helpen redden wordt en jouw actie nooit goed genoeg is. Hoe integer je ook je best doet. Je herkent vast deze vermoeiende dynamiek.

Hoe verander je die moeizame communicatie met iemand die slachtoffergedrag vertoont? Hoe komt het dat je steeds in de reddersrol belandt? Maar belangrijker: wat kun je doen om hieruit te blijven? Hoe houd je regie voor een effectief gesprek?

Tijdens de interactieve masterclass regie houden bij slachtoffergedrag krijg je aan de hand van het basismodel van de Transsectionele Analyse inzicht in hardnekkige conflictdynamieken, jouw eigen gedrag en de gedragspatronen die hierin een rol spelen en natuurlijk de vaardigheden hoe hiermee om te gaan.

Na afloop van deze interactieve online masterclass:

  • Kun je slachtoffergedrag herkennen en er beter mee omgaan
  • Weet je meer over conflictdynamieken rond slachtoffergedrag
  • Krijg je een aantal vaardigheden en tools aangereikt

 

Praktische gegevens:

  • Datum: maandag 6 december 2021
  • Tijdstip: 12.00 tot 14.00 uur (online lunch)
  • Locatie: Online
  • Aantal deelnemers: maximaal 16
  • Doelgroep: HR-adviseurs, leidinggevenden, verzuimadviseurs

Tot 6 december! 

AangepastIMG_1295.3

Marike Groenendijk

Programmacoördinator Sociale & technologische innovatie