Maandag 27 september | 2021

5 oktober Innovatienetwerk

Op dinsdag 5 oktober organiseert samen Voor Betere Zorg een innovatienetwerk-bijeenkomst. Centraal staat de impact van sociale en technologische innovaties voor de cliënt, de zorg en de rol van HR hierin.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Living LAB: praktijkvoorbeeld van de samenwerking tussen Heliomare, Inholland en SEIN, dinsdag 5 oktober van 13.00-15.00 uur

Als Innovatienetwerk verbinden we zorg- en welzijnsorganisaties en andere relevante stakeholders. Tijdens de maandelijkse innovatienetwerkbijeenkomsten delen we kennis en ervaringen uit de praktijk, met als doel om van elkaar te leren, te experimenteren en waar nuttig samen te werken. Op die manier willen we de implementatie van slimme zorginnovaties versnellen.

Op dinsdag 5 oktober van 13.00-15.00 uur gaan we voor het eerst weer fysiek bijeenkomen met het Innovatienetwerk. We zijn dan te gast bij SEIN (exacte locatie en zaal volgen snel). Het programma staat in het teken van:

Living LAB: praktijkvoorbeeld van de samenwerking tussen Heliomare, Inholland en SEIN

De coronapandemie heeft geleid tot een versnelde implementatie van technologische tools om ook digitale dienstverlening te integreren in de zorg. De vraag is wat we hiervan willen behouden en opschalen. Inholland, Heliomare en SEIN hebben de handen ineen geslagen met de inrichting van een “Living LAB”. Samen met studenten kunnen teams antwoorden vinden op deze en andere vragen.

Wij denken dat dit voorbeeld ook interessant is voor andere zorg- en welzijnsorganisaties in de regio en nodigen jullie daarom van harte uit. Stuur deze uitnodiging vooral ook door aan collega’s, teamleiders of anderen voor wie dit interessant is.
Op de locatie is plaats voor maximaal 10 personen. Bij meer deelnemers zullen we zorgen voor een goede live stream, zodat de bijeenkomst ook online gevolgd kan worden.

Het programma:

13.00 uur | 1. Welkom

Welkom en opening door Jean Willem Barzilay (ambassadeur sociale en technologische zorginnovatie en bestuurder SEIN) en Marike Groenendijk (Programmacoördinator samen Voor Betere Zorg)

13.05 uur | 2. Pitch nieuwkomers

13.15 uur | 3. Introductie Living LAB
Voorbeelden van innovaties die in het Living LAB onderzocht worden Samenwerking met en binnen het Living LAB met de volgende sprekers:

  • Richard Fickert, manager movement laboratory Heliomare
  • Laurance Alpay, Associate Lector/ Docent eHealth & Wetenschappelijke vorming Hogeschool Inholland
  • Ditte de Graaff, programmamanager SEIN innoveert! SEIN

 

14.00 uur | Stretch your legs!

14.15 uur | 4. Ruimte voor dialoog en/of rondleiding

15.00 uur | 5. Afsluiting

Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd, meld je dan aan bij Marike Groenendijk via de onderstaande contactgegevens.

Tot 5 oktober! Het wordt weer een interessante middag.

AangepastIMG_1295.3

Marike Groenendijk

Programmacoördinator Sociale & technologische innovatie

VBZ-RGB-DiapA-PNG-Klein

Leidsevaart 582
2014 HT Haarlem
vbz@vbzkam.nl
023-532 21 51

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door in te schrijven, stem je in met het privacy statement.