Dinsdag 14 september | 2021

Webinar: Efficiency is doing things right; effectiveness is doing the right things

Bekijk hier het webinar van VBZ-Innovatiebijeenkomst 2 september: Efficiency is doing things right; effectiveness is doing the right things

De coronaperiode heeft Nederland iets heel duidelijk gemaakt. Namelijk dat het hebben van voldoende gekwalificeerde verpleegkundigen, letterlijk van levensbelang is. Maar de realiteit is dat we komende jaren een tekort aan honderdduizend verpleegkundigen verwachten. En dat is niet de enige uitdaging. De zorg is duur, middelen zijn schaars. Hoe krijgen we de zorg toekomstbestendig? Je denkt met het oog op de kosten misschien niet meteen aan de inzet van digitale en technologische innovaties en aan meer personeel. Toch is dat juist wat het Amsterdam UMC heeft gedaan.

Astrid Bijl, hoofdverpleegkundige Cardio Thoracale Chirurgie bij het Amsterdam-UMC en Luc Dorenbosch, projectleider baancreatie bij de AWVN vertelden tijdens de bijeenkomst van het VBZ-innovatienetwerk van 2 september, hoe zij dat hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. Ook HR- en Zorgmanagers deden mee aan deze interactieve bijeenkomst, die hieronder als webinar terug te kijken is. Houd pen en papier bij de hand en denk mee aan de hand van een aantal prikkelende vragen die gesteld worden.

Wil je meer weten, een keer aanschuiven of een inhoudelijk bijdrage leveren aan een van onze netwerkbijeenkomsten? Neem dan contact op met Marike.

AangepastIMG_1295.3

Marike Groenendijk

Programmacoördinator Sociale en Technologische zorginnovaties