Dinsdag 31 augustus | 2021

Bijeenkomst Netwerk Strategisch HR

Bijeenkomst Netwerk Strategisch HR | Hoe kunnen we anders organiseren, werken en leren én het jaarplan 2022

Datum: donderdag 16 september 2021
Tijd: 9.00 – 11.00 uur
Locatie: Online via MS Teams (meld je aan via onderstaande aanmeldknop)
Voor wie: HR-managers

Sinds 2017 hebben we in Zorg en Welzijn een arbeidsmarktprobleem dat nu nog niet is opgelost. Wanneer we blijven doen wat we deden, zal dit ook in de toekomst zo blijven. We hebben de afgelopen jaren veel goede dingen gedaan om de personeelstekorten terug te dringen. Instroom, opleiden en behoud blijven belangrijk, maar er zijn onvoldoende potentiële medewerkers voor de zorg. We zullen het daarom anders moeten gaan doen!

Om goede kwaliteit van zorg te blijven leveren, moeten we kijken naar de mogelijkheden van anders organiseren, anders werken en anders leren en de betekenis voor HR. En dat gaan we doen tijdens deze bijeenkomst van het Netwerk Strategisch HR. Denk, praat en bepaal mee. Samen sterk, ook als het anders gaat.

Kom je ook?

PROGRAMMA

Doel:
• Inspiratie en dialoog op het thema: anders organiseren, anders werken en anders leren.
• Bespreken concept jaarplan 2022: toelichten en aanvullen waar nodig.

09.00 – 09.15 Welkom
Het moet anders, maar hoe? Op instroom, opleiden en behoud ondernemen we activiteiten. Maar de agenda op anders organiseren en anders werken is nog redelijk leeg. Roel de Bruijn en Petra Egbers vertellen kort over hun zoektocht en het belang van een volle agenda op dit thema.

Roel de Bruijn, voorzitter bestuur samen Voor Betere Zorg en bestuurder van Ons Tweede Thuis en Petra Egbers, voorzitter Netwerk Strategisch HR en manager bedrijfsvoering Ons Tweede Thuis

09.15 – 10.05 Presentatie Mentale Gezondheidscentra en dialoog
Zelfs wanneer alle vacatures zijn vervuld, kan de huidige manier van werken de toenemende vraag naar gespecialiseerde ggz niet beantwoorden, aldus Juliëtte van Eerd, bestuursvoorzitter van GGz Breburg. De organisatie richt daarom de zorg radicaal anders in en probeert de ggz aantrekkelijker te maken voor werknemers.

Gloria Gribling vertelt over hun Mentale Gezondheidscentra en de impact op het personeel (zie bijgaand artikel). Dit verhaal is aanleiding om met elkaar in dialoog te gaan en kansen te zoeken om gezamenlijk op te pakken.

Gloria Gribling, Directeur Behandelzaken bij GGzBreburg

10.05 – 10.10 Pauze

10.10 – 10.50 Jaarplan 2022
Verbindend vernieuwen is de strategie van het netwerk samen Voor Betere Zorg. We willen daarom in gesprek gaan over het concept regionale jaarplan Arbeidsmarkt in balans 2022. Met veel aandacht voor anders werken en anders leren. Neem het jaarplan alsjeblieft al door met de volgende vragen in je achterhoofd: Wat valt me op? Wat vind ik belangrijk? Mis ik iets? Heb ik toelichting nodig? Dan gaan we daar tijdens de bijeenkomst op in.

10.50 – 11.00 Samenvatting en Afsluiting
Petra Egbers

Tot de 16e!