Woensdag 4 augustus | 2021

2 september Innovatienetwerk

Op donderdag 2 september organiseert samen Voor Betere Zorg een innovatienetwerkbijeenkomst voor haar leden uit regio’s Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. Centraal staat de impact van sociale en technologische innovaties voor de cliënt, de zorg en de rol van HR hierin. Op basis van twee praktijkvoorbeelden gaan we met elkaar de dialoog aan.

Donderdag 2 september van 10.00-12.00 uur

Als Innovatienetwerk verbinden we zorg- en welzijnsorganisaties en andere relevante stakeholders. Tijdens de maandelijkse innovatienetwerkbijeenkomsten delen we kennis en ervaringen uit de praktijk, met als doel om van elkaar te leren, te experimenteren en waar nuttig samen te werken. Op die manier willen we de implementatie van slimme zorginnovaties versnellen.

Donderdag 2 september van 10.00-12.00 uur organiseert samen Voor Betere Zorg een bijeenkomt voor het Innovatienetwerk voor onze leden en geïnteresseerden.

Het programma:

10.00 uur | 1. Welkom

Welkom en opening door Jean Willem Barzilay (ambassadeur sociale en technologische zorginnovatie en bestuurder SEIN) en Marike Groenendijk (Programmacoördinator samen Voor Betere Zorg)

10.05 uur | 2. Pitch nieuwkomers

10.15 uur | 3. Efficiency is doing things right; effectiveness is doing the right things – Praktijkvoorbeeld Amsterdam UMC door Astrid Bijl (Hoofdverpleegkundige Cardio Thoracale Chirurgie AmsterdamUMC) en Luc Dorenbosch (projectleider baancreatie AWVN).

De coronaperiode heeft Nederland iets heel duidelijk gemaakt. Namelijk dat het hebben van voldoende gekwalificeerde verpleegkundigen, letterlijk van levensbelang is. Maar de realiteit is dat we komende jaren een tekort aan ruim 100.000 verpleegkundigen wordt verwacht. En dat is niet eens de enige uitdaging. De zorg is duur, middelen zijn schaars. Hoe krijgen we de zorg toekomstbestendig? Je denkt met het oog op de kosten misschien niet meteen aan de inzet van digitale en technologische innovaties en aan meer personeel. Toch is dat juist wat het Amsterdam UMC heeft gedaan. Astrid en Luc vertellen hoe zij dat hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd.

10.50 uur | Stretch your legs!

11.00 uur | 4. Zorgtechnologie, tenzij…. – praktijkvoorbeeld van Viva!Zorggroep door Jan Korf.

Met ondersteuning van het VGZ-zorgkantoor is Viva! Zorggroep in 2019 een samenwerking aangegaan met De Zorgcirkel en Evean op het gebied van zorgtechnologie. Corona laat meer dan ooit zien dat regionale samenwerking zinvol en nodig is. Hoe kom je van idee tot implementatie en opschaling van zorgtechnologie? En wat hebben cliënten, mantelzorgers en medewerkers nodig om te leren én blijven werken met technologie? Denk aan opleidingen, werkprocessen, financiering en andere randvoorwaarden.

11.30 uur | 5. Ruimte voor dialoog

12.00 uur | 6. Afsluiting

Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd, meld je dan aan bij Marike Groenendijk via de onderstaande contactgegevens.

Tot 2 september! Het wordt weer een interessante ochtend.

AangepastIMG_1295.3

Marike Groenendijk

Programmacoördinator Sociale & technologische innovatie