Dinsdag 14  juli | 2021

Van werkgeverschap en innovatie naar medewerker en technologie

Vanuit de wetenschap, praktijk en gedragsinzichten laat Rens de Boer zien wat de werkgever moet doen om de medewerker zelf de innovatie of (digitale) verandering in gang te laten zetten.

Van werkgeverschap en innovatie naar medewerker en technologie

Om de arbeidstekorten en de administratieve lasten het hoofd te bieden en de kwaliteit van zorg te verbeteren, zetten zorg- en welzijnsorganisaties in op innovatieve technologie. Hoe kun je als medewerker goed blijven functioneren in deze voortdurend veranderende zorgomgeving?

Werkgevers roepen: “Ze moeten hun eigenaarschap pakken!”, of “Waarom pakken ze niet hun verantwoordelijkheid?” Maar wat is er echt nodig? Voor een succesvolle implementatie van nieuwe technologie is het belangrijk dat het medewerkers zien en merken wat de technologie hen en hun cliënt oplevert. Door een opgelegd ‘moeten’ vanuit de werkgever, komen medewerkers niet duurzaam in actie.

Het sVBZ-innovatienetwerk vroeg Rens de Boer (adviseur Regioteam Werken in de Zorg en projectmedewerker WZW), om hen mee te nemen in het programma Medewerker en Technologie. Vanuit de wetenschap, praktijk en gedragsinzichten laat hij zien wat de werkgever kan doen om de medewerker zelf de innovatie of (digitale) verandering in gang te laten zetten.

Het webinar Medewerker en Technologie is hieronder terug te zien.

Ben je enthousiast over Medewerker en Technologie, vanuit het verhaal Werkgeverschap en Innovatie? Of heb je nog vragen en wil je meer weten?

Neem dan contact op met Rens de Boer.

AangepastIMG_1295.3

Marike Groenendijk

Programmacoördinator Sociale & technologische innovatie