10 juni | 2021

Vraag nu de subsidie Coronabanen in de Zorg aan

Het kabinet heeft besloten om de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg te verlengen tot en met 31 december 2021. Inmiddels is de subsidieregeling in de Staatscourant gepubliceerd en zijn de nieuwe voorwaarden en aanvraagperiode bekend.

Van 14 juni 9.00 uur tot en met 25 juni 2021 17.00 uur kunnen organisaties subsidie voor de tweede periode aanvragen.


De voorwaarden samengevat in 6 punten:

 1. Maximaal 6 maanden
  Je kunt in totaal (aanvraagperiode 1 en aanvraagperiode 2 samen) maximaal 6 maanden subsidie per medewerker aanvragen.
 2. Minimaal 20 uur per week
  De medewerkers moeten gemiddeld minimaal 20 uur per week werken, gedurende een periode van minimaal 2 en maximaal 6 maanden.
 3. Directe link coronacrisis
  De medewerkers zijn bovenformatief. Hun werkzaamheden hebben een directe link met de gevolgen van de coronacrisis voor de zorg.
 4. Niet twee keer subsidie voor één functie
  De functies mogen niet ook op een andere manier bekostigd worden. Bijvoorbeeld door een andere subsidieregeling.
 5. Tussen 1 januari en 1 oktober 2021 gecreëerd
  Deze coronabanen moeten na 1 januari 2021 en uiterlijk 1 oktober 2021 zijn gecreëerd. Daarnaast mag je in de tweede aanvraagperiode alleen subsidie aanvragen voor medewerkers die je vanaf 1 juli 2021 inzet.
 6. AGB-registratie
  Na het indienen van de aanvraag wordt de organisatie gecontroleerd op een geldige AGB-code en WTZI-toelating met behulp van het KvK-nummer.

Aandachtspunten bij tweede aanvraagperiode

Subsidie in de tweede periode is mogelijk voor de inzet van werknemers op een coronabaan van 1 juli tot en met 31 december 2021. Je mag eerst subsidie aanvragen en daarna mensen aannemen op de functie. Let wel op: nieuwe werknemers mogen pas per 1 juli 2021 worden ingezet en het contract mag niet later dan 1 oktober 2021 ingaan.

Verlengen van coronabanen uit het eerste tijdvak

Voor medewerkers waarvoor in de eerste aanvraagperiode subsidie is aangevraagd, kun je de subsidieaanvraag uitbreiden. Hierbij geldt dat je voor een medewerker in totaal maximaal 6 maanden subsidie kan ontvangen in de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021. Het contract mag een maximale doorlooptijd van 6 maanden hebben. Indien je een coronabaan uit tijdvak 1 verlengt, mag dit niet leiden tot een langere contractperiode dan 6 maanden.

Tijd voor MAX, eenmalig gebruik voor uitzending

Roos Luthart

Regio coördinator Infopunt Zorg